keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Hablas Español...sí sí

Noniin...nyt olen päässyt Espanjan kieleen kiinni tai no ainakin yrittänyt. Tasotestien jälkeen pääsin aivan siihen ryhmään kun olisin halunnutkin eli Pre-intermedio. Alkeetkin olisi varmaan ollut ihan hyvä mutta ehkäpä tämä taitaa olla vähän tehokkaampi. Ensimmäinen tunti oli aika shokki! Opettaja on sellanen espanjalainen, kalju mies joka heti ekana laittoi minut ja pari muuta taululle kirjottamaan jotain SUpermiehestä. Tai no itseasiassa ymmärsin vain että "kirjoita espanjaksi Supermies" ja siis HEIII! MITÄ! no niinpä... no siinä sitten vähän katteli että mitä muut kirjotteli ja tajus et sehän haluaa et me kerrotaan supermiehestä jotain. No teksti oli tasoa "supermies on mukava ihminen joka auttaa kaikkia. Hänellä on siniset housut ja paita. Paidassa lukee S" :D No eka tunti meni vähän niin ja näin kun ihan kaikkea ei ihan ymmärtänyt mitä se sielä turisi.

Tänään oli siis toinen tunti joka meni huomattavasti paremmin. Ymmärsin ehkäpä jopa kaikki asiat ja tosiaan tulee paljon sellasta mitä ei ole suomessa opetettu edes vielä. Onneksi jotkut muutkin on vähän pihalla siellä enkä vaan minä :D Mut nyt on alkanut vähän saada kiinni kielestä ja muutamia lauseita muitten erasmusten kanssa voi vaihtaa, pääasiassa kuitenkin puhutaan vielä englantia.

Santander on ihan jees paikka ja kaupungista löytyy jos jonkinmoista mäkeä. Yöllä kun kävelee baarista kotiin niin luulen että voi vähän hapottaa:) Tääl on yks paikka tai aukio plaza de la cañaria, johon ihmiset kerääntyy illalla juomaan ja josta sitten lähetään baareilemaan joskus 1 tai 2 maissa. Ja ei ole harvinaista että kello 1 yöllä 4-vuotiaat lapset ovat vielä vanhempiensa kanssa kylän raitilla, ihme hommaa!

Rannat on ihan mukavia vaikka yleensä siellä tuulee aika paljon ja on siksi ihan perseleen kylmä. Tänäänkin oli aurongossa ja ei-tuulisessa paikassa varmaan 25 mutta tuuli tekee heti ilman kylmäksi. Ja hassua että ilma muuttuu kymmenessä minuutissa ihan päinvastaseksi.

Mut eipä täältä kummempia kuulu :D

1 kommentti:

Heikki kirjoitti...

Hola! Q tal en Santander? Qué tiempo hace? Puedes ir a las playas? Tienes mucho asignaturas y han empezado?